Annonce
Fredericia

Spørgelysten har været stor: Teaterkonkurs har været et varmt emne

Fredericia Teater indtog for et år siden Gamle Scene på Det Kongelige Teater med "Prinsen af Egypten".  Forestillingen fik stor ros, men billetsalget svigtede og var med til at undergrave Fredericia Teaters økonomi. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Gennem tre måneder har borgerne og læserne haft mulighed for at stille spørgsmål og undre sig over Fredericia Teaters konkurs. Det har mange benyttet sig af.
Fredericia: Siden 17. marts har I læsere stillet 126 spørgsmål omkring Fredericia Teaters konkurs. Af dem har vi på Fredericia Dagblad svaret på 92.
16. marts besluttede bestyrelsen for Fredericia Teater, at kampen for overlevelse var slut. En konkursbegæring blev indgivet, og det medførte i sagens natur mange frustrerede billetindehavere og undrende fredericianere.

Værdiløse billetter

I tiden op til den 16. marts stod det klart, at det forventede underskud på 20 millioner kroner, pludselig var vokset til noget nær dobbeltstørrelse. Det betød et likviditetsbehov i omegnen af 45 millioner kroner.
Nogle af de spørgsmål, der er gået igen, er hvordan, det kunne komme så vidt. Om nu tidligere teaterchef Søren Møller kunne holdes ansvarlig, og om Fredericia Teater kan genopstå i en anden udgave.
I starten af april leverede vi det første overblik over de historier, vi i løbet af de første tre uger havde bragt.
Men højdespringeren har været de utilfredse billetindehavere. Rigtig mange frustrerede borgere har kontaktet Fredericia Dagblad gennem vores ”Spørg om Fredericia Teater” for at høre, hvordan de skulle forholde sig i forhold til billetter, der ikke kunne indløses. Her har vi henvist direkte til kurator, som tager sig af konkursboet.
Annonce

Et nyt teater?

Gennem de seneste tre måneder har vi på Fredericia Dagblad besvaret mange af jeres spørgsmål. Blandt andet har den nu tidligere formand for teateret, Gitte Lillelund Bech, været i den varme stol, og vi har også talt med medproducenten på ”She Loves You”.
Politikerne i byrådet har svaret på, hvorfor endnu en hjælpepakke til teateret ikke kunne forsvares, og vi har ligeledes skrevet om politikernes reaktion på konkursnyheden.
Et par af de skuespillere, der som direkte konsekvens af konkursen mistede deres arbejde, er også kommet til orde.
Vi har talt med de ildsjæle, som bruger energi og kræfter på drømmen om et Fredericia Teater version 2.0, ligesom vi ad flere omgange har givet borgmesteren ordet for at få hans vurdering af fremtiden for et nyt teater.
Annonce

Nyt emne i gang

Men nu vælger vi at runde muligheden for at stille spørgsmål til konkursen af, men det betyder ikke, at de af jer, der endnu ikke har fået svar på jeres spørgsmål eller undren, har kontaktet os forgæves. Alle spørgsmål gemmes i en pulje, som danner baggrund for historier og svar.
Vi vil samtidig benytte muligheden til at sige tak for læsernes store engagement og opbakning i forhold til at stille spørgsmål om teaterets konkurs, eksistens og fremtid.
Vi fortsætter med spørgemuligheden, bare om et andet emne.
Du kan også stadig stille spørgsmål om corona lokalt. Den spørgeformular finder du under flere af vores corona-artikler skrevet gennem de seneste måneder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce