Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Coronapassene bliver tjekket, inden selskabet kan tage plads ved det reserverede bord indendøre hos Urbania Streetfood. De fleste restauranter og cafeer genåbnede onsdag, men restauratører forventer, folk tager ud og spise i weekenden. Foto: Michael Svenningsen
Onsdag eftermiddag var der god afstand mellem de spisende gæster på flere af midtbyens cafeer. De, der var med til at genåbne byens restauranter, nød det.

Fredericia: På flere af spisestederne i Fredericias gågader var der onsdag eftermiddag langt mellem de spisende gæster.  Også lidt længere end de restauratører, Fredericia Dagblad talte med, havde håbet på.

Anderledes så det ud hos Urbania Streetfood, hvor blandt andet tre kolleger fra Hotel Odeon i Odense fejrede genåbningsdagen med en bid mad ude i byen.

- Det er dejligt at komme ud og se noget andet, end det vi er vant til, nu hvor vi har været sendt hjem fra job de sidste par måneder, siger Caroline Sørensen, der ligesom Maria Thorsdottir til daglig bor i Odense.

Annonce

Det havde længe været aftalt, at de skulle besøge kollega, Kristine Andersen, der bor i Fredericia. Når det nu tilfældigt faldt sammen med genåbningen, skulle de tre kolleger og veninder ud og smage på Fredericias kulinariske tilbud.

- Vi arbejder i hotel- og restaurationsbranchen, så vi går op i god mad, siger Caroline Sørensen med et stort smil.

Onsdag genåbnede spisestederne i Fredericia. Kollegerne Kristine Andersen og Caroline Sørensen nød det i fulde drag sammen med deres kollega i forgrunden, Maria Thorsdottir, som havde sin otte uger gamle søn Liam med på Urbania Streetfood. Foto: Michael Svenningsen

På spørgsmålet om de tre kvinder har savnet at kunne komme ud og spise, svarer Caroline et rungende ja. Før nedlukningen spiste de dagligt sammen på jobbet, og de gætter på, at de hver især nok spiste ude to-tre gange om måneden.

- Det har været savnet. Det giver en frihedsfølelse, når man kan gøre, hvad man gerne vil, siger Caroline Sørensen, der først skal tilbage på job 6. maj.

De tre kolleger vil nu nyde at besøge de genåbnede restaurationer og cafeer de næste par uger.

Håbede på mere

Et par af de restauratører, som Fredericia Dagblad talte med på rundturen onsdag eftermiddag efter et lille frokost rykind, havde indstillet sig på flere kunder. Vejr og især vind og at genåbningen falder på en hverdag kan være med til at lægge en dæmper på førstedagen, vurderer indehaveren af Café Mums.

- Vi er gearet til det helt store i dag, men vejret er ikke med os. Havde det været i går, havde det nok set anderledes ud, siger Annette Dal, indehaver af Café Mums på hjørnet af Gothersgade og Oldenborggade.

Indehaver af Café Mums, Annette Dal, var gearet til det helt store rykind på genåbningsdagen, men da dagbladets udsendte onsdag eftermiddag var rundt for at tage pulsen på genåbningen, var frokostgæsterne gået. Så der var tid til en snak med Michelle Madsen og Emilia Grynnerup, som netop havde fået fri. Foto: Michael Svenningsen

Da dagbladet stikker hovedet ind på cafeen, er frokostgæsterne netop gået, og der hersker ro inden aftenens reserverede borde indtages. Og stilhed før weekenden.


I dag er maden ikke det vigtige, tænker jeg. Der skal folk bare ud og nyde, at de kan få en øl

Annette Dal, indehaver Cafe Mums


- Det er jo onsdag, så folk er på arbejde og skal på arbejde igen i morgen, så jeg forventer, at vi får mere travlt i weekenden, siger Annette Dal og tilføjer:

- I dag er maden ikke det vigtige, tænker jeg. Der skal folk bare ud og nyde, at de kan få en øl.

Annette Dal tænker også, at folk lige skal lære de nye regler og restriktioner at kende. På førstedagen har flere kigget ind uden bordbestilling - men den situation har cafeejeren fundet en måde at håndtere.

- De bliver skrevet op til et bord, og så sender vi dem ud og gå en tur med en kop kaffe to-go, lyder det fra cafeejeren, der glæder sig til at se endnu flere spisegæster i weekenden.

Husk coronapas og reservation

Vil du ud og spise, drikke en kop kaffe eller en kold fadøl, gælder disse retningslinjer for restauranter, cafeer, værtshuse og kaffebarer:

Vil du sidde indenfor: du skal vise et gyldigt coronapas, og du skal reservere bord mindst 30 minutter før ankomst.

Vil du sidde udenfor: ingen krav om coronapas eller forudgående bordbestilling

Restauranter, cafeer og værtshuse får lov til at holde åbent til 23 – dog med sidste udskænkning kl. 22.

To ting der er vigtige at huske, hvis du vil besøge byens restauranter, cafeer, kaffebarer og værtshuse: Bestil bord mindst 30 minutter før ankomst og medbring et gyldigt coronapas. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce