Annonce
Fredericia

Kraftig opfordring fra kommunen: - Tag en test, hvis du var på Bræddehytten i lørdags

Bræddehytten er lukket i mindst 14 dage efter et coronatilfælde. Foto: Klaus Madsen
Borgere, der har været på Bræddehytten, kan ikke benytte kommunale tilbud, før de har en negativ corona-test, lyder det fra kommunaldirektør.
Annonce

Fredericia: Var du på Bræddehytten i lørdags, så bliv hjemme eller bliv testet.

Sådan lyder opfordringen fra kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe fra Fredericia Kommune, efter at værtshuset Bræddehytten på Danmarksgade er lukket i 14 dage. En af ejerne, Michael Christensen, er testet positiv for corona.

- Vores klare opfordring til dem, der har været på værtshuset er, at man skal blive hjemme eller blive testet, siger kommunaldirektøren.

Opgaven med at opspore smittede ligger hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Kommunen kan hjælpe med information

Michael Christensen fra Bræddehytten har fået at vide, at alle, som har været på Bræddehytten siden lørdag, bør testes. Men han er bekymret for, at gæster "er ligeglade" og bare bruger et andet værtshus. I den forbindelse er kommunen klar med en informationsindsats.

- Vi tager kontakt til de borgere, vi kender, der kan have brugt værtshuset. Vi kan hjælpe med at forklare, hvor vigtigt det er, at man bliver testet eller bliver hjemme. Og at man ikke kan benytte kommunale tilbud, før man er testet negativ, siger kommunaldirektøren.


Vi tager kontakt til de borgere, vi kender, der kan have brugt værtshuset. Vi kan hjælpe med at forklare, hvor vigtigt det er, at man bliver testet eller bliver hjemme.

Annemarie Schou Zacho-Broe


Alle, der testes positive, bliver inden for 24 timer tilbudt hjælp med at opspore "nære kontakter", oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside. Styrelsen beder om det fulde navn på de personer, den smittede har været i kontakt med, et telefonnummer eller en email-adresse. Derefter går styrelsen i gang med at kontakte personerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Else Warming fra Fredericia gjorde rent i 25 år, men faldt: Blev starten på et langt og smertefuldt forløb

Annonce