Annonce
Fredericia

Taknemmelig statsminister besøgte Carlsberg: I har reddet liv

Statsminister Mette Frederiksen besøgte Carlsberg, der har omlagt produktion for at bidrage til produktion af håndsprit. Her modtager hun en flaske ethanol. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen besøgte mandag Carlsberg-bryggeriet. Hun havde stor ros til virksomhedens indsats i omlægning af produktionen til håndsprit under corona-krisen. - I har gjort det fantastisk, sagde hun.

Fredericia: Medarbejdere på Carlsberg-bryggeriet fik mandag en personlig tak fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Det skete, da statslederen var forbi virksomheden i Fredericia, hvor hun kiggede nærmere på den produktion af håndsprit, som bryggeriet blev en del af i begyndelsen af april. I kampen mod corona gik Carlsberg med i et konsortium, som øgede produktionen af håndsprit markant.

- I har gjort en fantastisk indsats for Danmark, og I har været med til at redde liv, sagde statsministeren til brygmester Mikkel Laust Broe fra Carlsberg-bryggeriet.

Efter et besøg i produktionshallerne kommer statsminister Mette Frederiksen og borgmester Jacob Bjerregaard her ud til den ventende presse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I har reddet liv

Det skete efter en rundvisning i produktionen på bryggeriet, som indgik i en rundtur i flere danske byer. Inden da havde statsministeren - tæt fulgt af mange mediefolk - også besøgt en skole, en fagforening og en café på genåbningsdagen i Aalborg, Hobro og Randers.

Mediefolkene fik ikke lov til at gå med rundt i Carlsbergs produktionshaller, da statsministerens følge var begrænset til fem personer. Men da hun kom ud fra bryggeriet, var det tydeligt, at besøget gjorde indtryk.

- Det er så hulens imponerende, hvad der sker, når nogle af Danmarks bedste kræfter går sammen. I gjorde det bare, og det har reddet liv, sagde hun med henvisning til samarbejdet mellem Ørsted, Ree Holding, Novo, Carlsberg og Rigspolitiet. Det betød en omlægning af produktionen på Carlsberg, hvor en bestanddel af Somersby cider blev lavet om til håndsprit.

Produktionen blev skaleret op takket være samarbejdet, og produktionen skete på Ørsteds tidligere demonstrationsanlæg i Kalundborg.

- Den håndsprit er så vigtig for, at Danmark kommer gennem krisen, sagde statsministeren.

Før hun tog videre, overrakte Carlsbergs brygmester Mikkel Laust Broe hende en lille flaske af den færdigproducerede håndsprit, som indeholder 90 procent ethanol.

- Så plejer man at drikke jeres produkter, men det holder jeg mig fra, grinede Mette Frederiksen, som herefter stillede op til spørgsmål for rullende kameraer og resten af de fremmødte mediefolk.

Fredericia Dagblad spurgte statsministeren, hvilke perspektiver hun så i det samarbejde, som opstod i en nødsituation - i forhold til ønsket om at være mere selvforsynende med værnemidler.

- En af grundene til, at vi står her i dag, var den mangel på håndsprit, der opstod. Normalt, når man taler om samfundskritisk infrastruktur, er håndsprit nok ikke lige det første, man nævner. Men nu her Carlberg været med til at vise, at man kan etablere en hjemmeproduktion. Og det endda ganske hurtigt. Det er der bestemt perspektiver i, men om det skal fortsætte er jo op til Carlsberg, sagde hun.

Annonce

Ros til medarbejderne

Også borgmester Jacob Bjerregaard (S) var med på rundturen, hvor statsministeren gav sig til til at tale med mange medarbejdere.

- Hun roste medarbejderne for den indsats, som var vigtig for Danmark, sagde borgmesteren, som også berettede om en god jargon mellem statsministeren og bryggeriarbejderne.

Som borgmester har han også kunnet mærke forskellen på bryggeriet og konsortiets arbejde.

- I Fredericia Kommune havde vi medarbejdere, som kun arbejdede med at sikre værnemidler. Vi har på intet tidspunkt manglet, men på et tidspunkt var vi pressede på håndsprit. Så denne produktion har været med til at sikre Fredericia og andre kommuner det håndsprit, som var helt nødvendigt, sagde borgmesteren.

Statsminister Mette Frederiksen besøger Carlsberg i Fredericia, mandag den 18. maj 2020. Carlsberg har omlagt produktion for at bidrage til produktion af håndsprit. Her modtager hun en flaske ethanol.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce

Ligger i Carlsbergs DNA

Carlsberg Danmarks direktør Peter Haahr Nielsen satte pris på rosen og besøget fra statsministeren og borgmesteren. I en udtalelse fra Carlsberg siger han:

- Det ligger i Carlsbergs DNA at hjælpe samfundet, når der er brug for det, og derfor omstillede vi en stor del af vores produktion og distribution til at levere den alkoholbase - eller alkobase - som skal sikre produktionen af tilstrækkelige mængder håndsprit, som kan bruges af vores sundhedspersonale og stilles til rådighed i det offentlige rum. Vi er glade for at kunne hjælpe og sætter pris på statsministeren og borgmesterens anerkendelse, udtaler Peter Haahr Nielsen.

Novo Nordisk Fonden og Carlsbergfondet bevilgede 17,5 millioner kroner til det midlertidige konsortium bestående af Ørsted, Carlsberg, Ree Holding og politiets nationale operative stab Nost.

Sammen med andre virksomheder deltager Carlsberg i produktion af håndsprit. Denne lastbil var ankommet med den seneste levering af færdig håndsprit var Kalundborg. Statsminister Mette Frederiksen kiggede nærmere på produktionen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Carlsbergs distributionsleder og en chauffør fik også en snak med Mette Frederiksen. 10. april besluttede Carlsberg at sende ti lastbiler i døgnet af sted. Det skulle køre med alkoholbase af sted til anlægget i Kalundborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var stor mediedækning på statsminister Mette Frederiksens rundtur i Danmark, og her på Carlsberg blev hun også spurgt til genåbning af Danmarks grænser. Foto: Klaus Madsen
Carlsbergs brygmester Mikkel Laust Broe uddelte en færdigproduceret flaske sprit til statsministeren. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce