Annonce
Fredericia

Telefonnotater viser: Borgmester vidste, at andre var interesserede i byggegrund

Borgmesteren vidste, at andre var interesserede i byggegrunden på Argentinervej, som han og hustruen ønskede at købe. I notat fremgår det, at borgmesteren pressede salgschef til at få handlen igennem, men salgschefen har siden afvist at genkende de udtalelser. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
En række telefonnotater viser, at Jacob Bjerregaard vidste, at flere var interesserede i grunden på Argentinervej. Mødenotat viser, at salgschef ikke var enig i formuleringer i notat som peger på, at borgmesteren pressede salgschefen til at få tingene til at ske.

Onsdag kl. 11.10: Opdateret med yderligere kommentarer.

Fredericia: Borgmester Jacob Bjerregaard var klar over, at andre havde interesse i at købe den grund på Argentinervej, som han og hustruen havde set sig varme på. Det viser to telefonnotater og et mødenotat fra henholdsvis 11. december og 16. december, som nu er kommet frem.

Samtidig viser et notat, at den tidligere salgschef i Fredericia Kommune afviser dele af notatet, hvor han skulle være blevet presset af borgmesteren til at få grundkøbet på plads.

Ekstra Bladet har bedt om en lang række dokumenter i sagen omkring grundsalget, og Fredericia Dagblad har modtaget de enslydende.

Borgmester Jacob Bjerregaard har i forbindelse med grundkøbet udtalt, at han ikke har haft grund til at tro, at købet ikke foregik efter bogen. Han ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger, men vil afvente den redegørelse, der er på vej fra advokaterne.

- Når redegørelsen kommer i januar, vil jeg gerne forholde mig til den, siger han.

Notat af telefonsamtale mellem René Olesen, chef for Teknik og Miljø, og tidligere salgschef Jens Ole Andersen, fra 11. december 2020.

I et telefonnotat fra 11. december viser dialog mellem koncernchef Rene Olesen og den tidligere salgschef, at borgmesteren var bekendt med, at andre ønskede at købe grunden. I notatet står:

"Borgmesteren havde givet Jens Ole besked på, at Lotte (borgmesterens hustru, red.) ville have grunden, så han skulle bare få det til at ske."

Salgschefen ringede efterfølgende til kommunens chefjurist og blødte op på udtalelsen. Han sagde nu, at han ikke kunne afvise, at borgmesteren havde kendskab til, at flere var interesserede.

Notat af telefonsamtale mellem Henrik Melchior Olsen, chefjurist,  og tidligere salgschef Jens Ole Andersen, fra 11. december 2020.

Fem dage senere er der møde om sagen på rådhuset. Kommunaldirektør, økonomichefen og koncernchefen mødes med den tidligere salgschef, som nu afviser en række af de oplysninger, der fremgår af notatet.

Han konstaterer blandt andet, at flere var interesserede i grunden, og at der ikke lå et skriftligt bud på grunden. Men han kan ikke genkende de øvrige dele af telefonnotatet og samtalen med koncernchefen.

Fredericia Dagblad har siden november forsøgt at komme i kontakt med den tidligere salgschef. Han har ikke ønsket at medvirke, ligesom avisen har forsøgt at få kommentar fra koncernchef Rene Olesen, som henviser til kommunikationschef Mie Spuur Simonsen. Hun kan ikke tilføje noget i den igangværende sag.

Referat af møde fra 16. december 2020.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce