Annonce
Fredericia

Tilflytteren Tilde søgte venskaber i lokal facebookgruppe - så strømmede beskederne ind

Som tilflytter ved Tilde Lund Petersen, hvor svært det kan være at opbygge sig en omgangskreds i sit nye, lokale område. Via facebookopslag har hun dog haft succes med det i Aabenraa - og nu i Erritsø. Det til stor glæde for kæresten Niclas og hans datter Milina. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
24-årige Tilde Lund Petersen flyttede for et år siden til Erritsø fra Aabenraa. Siden har det dog knebet med at finde lokale venskaber. Det ændrede et facebookopslag imidlertid på.
Annonce

Erritsø: Smilet er bredt og gejsten stor hos 24-årige Tilde Lund Petersen. Det har dog ikke været lutter begejstring for den unge sygeplejestuderende, siden hun for et år siden flyttede fra Aabenraa til Erritsø.

Her trak kærligheden hende til, da kæresten Niclas Vesthede, som er opvokset i Sanddal, havde købt hus i Erritsø, hvor hans treårige datter Milina også bor.

- Det har været svært at komme hertil uden at have nogle bekendtskaber. Jeg tænkte, at jeg ville finde nogle på studiet (i Vejle, red.), men de bor alle i Vejle eller Kolding. Det er dejligt at mødes med dem, men det kunne også være fint med nogle venner i lokalområdet, som man spontant kan cykle forbi, forklarer Tilde Lund Petersen.

Cirka 40 privatbeskeder har Tilde Lund Petersen modtaget efter sit opslag. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Tabuiseret emne

Da Tilde Lund Petersen for fem år siden flyttede fra Ribe til Aabenraa, hvor hun heller ikke havde nogen omgangskreds, lavede hun et facebookopslag, hvor hun lagde kortene på bordet og søgte potentielle venskaber. Det lykkedes, og hun fik opbygget en hverdag og en omgangskreds, som hun fire år efter havde svært ved forlade, da livets færd sendte hende nord til Erritsø.

- Selvfølgelig har min kæreste venner, han snakker med, og som jeg har fået fælles relationer igennem. Men man har også brug for venner, som man ikke kender igennem ham, konstaterer Tilde Lund Petersen, som derfor valgte at gentage succesen med et facebookopslag i facebookgruppen "Hvem ved hvad i Fredericia?".

Det affødte 40 private beskeder og 60 kommentarer til opslaget fra folk, som synes det lød spændende.

- Det var helt vildt at få alle de beskeder – ja næsten helt uoverskueligt, siger hun storsmilende.

For mange kan det være et tabu at savne nogen at ses med i sit område. Hvordan ser du på det?

- Det tænkte jeg også, og det var en af grundene til, at jeg var nervøs for at skrive mit opslag. Jeg tænkte, om der var nogen, som kunne finde på at tagge deres veninde og skrive, om ikke de manglede en veninde – på den måde hvor man gør grin med det. Det var jeg lidt bange for, men jeg var fuldstændig i chok over al den positive respons, som kom, siger Tilde Lund Petersen.

Annonce

Grænseoverskridende

De mange beskeder har ført til et par aftaler. Både mandag og torsdag i sidste uge mødtes hun med nogle, som havde skrevet til hende.

- Det har været grænseoverskridende, men så snart man har hilst, har det været fedt. Den ene af dem, jeg mødte, boede nærmest på den anden side af vejen, og jeg havde da tænkt, hvordan det ville blive, hvis ikke vi kunne sammen, siger Tilde Lund Petersen.

Skulle det ske, at kemien ikke er der, er hun dog helt indforstået med afslag.

- Hvis ikke man føler, at der er noget, venskabet kan bygge på, skal det jo ikke føre til et venskab. Det er jo næsten som at date, siger hun.

Derfor har hun også måttet sortere meget i de mange beskeder, hun har modtaget.

- Jeg har først og fremmest svaret dem, hvor jeg umiddelbart kan se, at vi har noget tilfælles såsom at lave samme aktiviteter, læse det samme eller have nogenlunde samme alder. Men der var rigtig mange beskeder, og det har sommetider taget lang tid at besvare folk.

Er det svært at afvise folk, som har skrevet til dig?

- Ja. Der har også været enkelte, som jeg ikke har fået svaret, men omvendt har folk også været super gode til at skrive: ”Hvis du synes, jeg lyder interessant, er du velkommen til at skrive tilbage”, så man ikke nødvendigvis behøver at svare.

De to gange, Tilde Lund Petersen indtil videre har mødtes med nogle via opslaget, har været gode oplevelser, og de har aftalt at mødes igen. Derudover er der flere, hun skal mødes med over blandt andet en hundeluftning.

For et år siden flyttede Tilde Lund Petersen til Erritsø, da kæresten Niclas Vesthede allerede var husejer. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Gensyn

Initiativet til opslaget har også vakt glæde og respekt hos Tildes kæreste Niclas Vesthede.

- Jeg synes, det er modigt af hende, at hun på den måde har blottet sig. Det er en atypisk måde at gøre det på, men det er sejt selv at opsøge det. Som voksen foregår det jo ikke på samme måde, som når man som barn går ud på gaden og spørger naboen, om man skal lege, siger han.

- Og så er det jo også godt for vores forhold, hvis hun får sin egen omgangskreds. Så kan jeg også få mere alenetid om aftenen, siger han og ler.

Tilde Lund Petersen er dog heller ikke i tvivl om, at fremtiden nok skal byde på flere lokale venskaber.

- Kan jeg blot møde et par veninder, får jeg hurtigt opbygget en omgangskreds og bliver en del af et større fællesskab. Det var sådan, det skete i Aabenraa, og det, håber jeg også, kommer til at ske her, siger hun.

Til daglig studerer 24-årige Tilde Lund Petersen til sygeplejerske i Vejle, men her har hun ikke mødt fredericianere. I håbet om at finde lokale venskaber søgte hun det derfor i et opslag i gruppen "Hvem ved hvad i Fredericia?". Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce