Annonce
Fredericia

Køb af grund rejser spørgsmål: Ankestyrelsen beder om forklaring fra Fredericia Kommune i borgmestersag

Sagen om Jacob Bjerregaards køb af byggegrund på Argentinervej er nået til det kommunale tilsyn, og Ankestyrelsen beder nu om en redegørelse fra Fredericia Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Artikler om borgmesterens køb af grund på Argentinervej foran en anden interesseret har fået det kommunale tilsyn til af egen kraft at rette henvendelse til Fredericia Kommune for at få en redegørelse inden seks uger.

Fredericia: Det kommunale tilsyn - Ankestyrelsen - går nu ind i sagen om borgmesterens ageren i forhold til grundkøbet på Argentinervej. Ankestyrelsen har sendt en meget åben henvendelse til Fredericia Kommune for at kunne vurdere, om der skal rejses en tilsynssag.

- Ankestyrelsen er opmærksom på sagen og har bedt kommunen om en redegørelse med henblik på at kunne vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag, lyder det i et kort svar til Fredericia Dagblad på spørgsmålet om, hvorvidt Ankestyrelsen går ind i sagen.

Ankestyrelsen kan af egen kraft tage en sag om kommunal forvaltning op, og det er det, der er sket i denne sag efter omtale af borgmesterens køb af sin byggegrund på Argentinervej i 2016.

Annonce

"Ankestyrelsen er blevet opmærksom på, at Fredericia Kommune har solgt en ejendom til borgmesteren. Vi er blevet opmærksomme på forholdet igennem en artikel af 9. december 2020 i Ekstra Bladet.", skriver Ankestyrelsen i brevet til Fredericia Kommune.

Styrelsen konstaterer over for kommunen, at udtalelsen skal bruges til at vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag.

- Vi henviser til kapitel VI i kommunestyrelsesloven. Vi beder om at få Fredericia Kommunes redegørelse inden 6 uger, fastslår styrelsen.

Kapitlet i kommunestyrelsesloven handler om ankestyrelsens formål og beføjelser.

Borgmester Jacob Bjerregaard købte en byggegrund på Argentinervej, efter grundene havde været i bud i et par måneder. Et andet par var interesseret i den samme grund, men de fik besked om, at den var solgt, selv om der ikke lå en underskrevet købsaftale på sagen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kan løfte sag selv

Reglerne for det kommunale tilsyn er, at de reagerer på henvendelser fra borgere i forhold til den måde, der forvaltes ude i kommunerne. Men tilsynsrådet kan også af egen kraft tage sager op, hvis der opstår blæst om politikeres handlemåder eller forvaltningsmæssige udfordringer.

Flere borgere har indenfor de seneste år henvendt sig til tilsynet for at få vurderet beslutninger i en række sager.

Ankestyrelsen har blandt andet en sag om inhabilitet liggende på bordet. Den er rejst af Venstre-manden Kurt Kingod, som har stillet spørgsmål ved, om Jacob Bjerregaard (S) burde have været uden for døren, da byrådet skulle afgøre, hvem der skulle være formand for senior- og handicapudvalget i 2017.

Valget faldt på Susanne Bjerregaard Mørck, som er søster til borgmesteren. Det er et brud på habilitetsreglerne, mener bestyrelsesmedlem i Venstre i Fredericia Kurt Kingod, som derfor har bedt Ankestyrelsen kigge på sagen.

Sagens hovedperson borgmester Jacob Bjerregaard (S) har tidligere udtalt, at han ser frem til, at Ankestyrelsen så på sagen, selv om ingen tidligere har peget på problemer i den brede konstituering.

Ankestyrelsen meddeler til Fredericia Dagblad, at afgørelsen i den sag ventes klar til februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce