Annonce
Fredericia

11 arbejdspladser flytter til Port House: To store energi-aktører får fælles kontor i Fredericia

Port House bliver hjemsted for et nyt fælles kontormiljø for to energi-aktører. Arkivfoto
Energy Cluster Denmark og Center Danmark flytter sammen i et nyt kontormiljø i Port House i Fredericia. Dermed rykker i alt 11 arbejdspladser til Fredericia, hvor der skabes et stærkt miljø for energisektoren.

Fredericia: To store energi-aktører flytter ind i et nyt, fælles kontor i Fredericia.

Det er den nye organisation Energi Cluster Denmark og Center Danmark, som er et test- og forskningscenter, som rykker sammen i et fælles kontormiljø i Port House i Kanalbyen, oplyser ADP i en pressemeddelelse.

Energy Cluster Denmark har i forvejen kontorer i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Sønderborg og København. Placeringen i fæstningsbyen betyder, at organisationen kommer tættere på medlemmer som Ørsted, Energinet, Ewii, Shell og Vattenfall, oplyser ADP i pressemeddelelsen.

Annonce

- Vi har valgt Fredericia til vores nye kontor, fordi Fredericia har en meget ambitiøs strategi inden for energiområdet, der passer godt til vores ambitioner. En række store virksomheder med energi som kerneforretningsområde bor i Fredericia og omegn, og dem kommer vi nu tættere på, udtaler administrerende direktør Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark.

Til Fredericia Dagblad fortæller hun, at selskabet flytter ind i slutningen af måneden.

- Vi får seks faste medarbejdere på kontoret, men der kommer til at være ti pladser i alt i Fredericia, siger Glenda Napier.

"Danmarks nye Silicon Valley"

Det nye kontor centralt i Fredericia bliver grundstenen i en nyt samarbejde, udtaler direktør Søren Skov Bording fra Center Danmark.

Center Danmark har lige nu hjemsted i lejede lokaler hos Ewii i Kolding, men 1. september flyttes adressen til Port House.

- Vi samarbejder med forskere fra de førende universitetsmiljøer herhjemme og internationalt. Fra det nye kontor er grundstenen lagt i samarbejde med Energy Cluster Denmark, for Danmarks nye Silicon Valley inden for digitale løsninger og innovation af energisektoren. I samarbejde med selskaberne indenfor energitransmission og -distribution, universiteter samt små og store virksomheder er vores mål at understøtte den grønne omstilling i den danske energisektor på tværs af el, vand, varme og gas, udtaler Søren Skov Bording.

Direktøren oplyser til Fredericia Dagblad, at fem fastansatte medarbejdere flytter med ind i det nye kontor i Fredericia.

Her deler Energy Cluster Denmark og Center Danmark et fælles kontor på 519 kvadratmeter.

Ifølge pressemeddelelsen bliver der skabt et stærkt udgangspunkt for energiinnovation i Danmark med det nye samarbejde. Energi Cluster Denmark har cirka 400 medlemmer fra den danske energisektor, universiteter og forskere.


I samarbejde med vores kunder er vi i gang med omstillingen fra en traditionel oliehavn til fremtidens havn, hvor nye grønne løsninger inden for recycling og nye energiformer fylder mere og mere,

Rune D. Rasmussen


Annonce

Nye grønne arbejdspladser

Havneselskabet ADP, som har opført Port House, ser frem til at få den nye lejer ind. Det udtaler administrerende direktør Rune D. Rasmussen.

- Vi har i forvejen blikket rettet mod projekter og virksomheder, som understøtter den grønne omstilling. I samarbejde med vores kunder er vi i gang med omstillingen fra en traditionel oliehavn til fremtidens havn, hvor nye grønne løsninger inden for recycling og nye energiformer fylder mere og mere, siger han.

Energi-aktører rykker ind

To forskellige energi-aktører får et fælles kontormiljø i Port House i Fredericia.

Energy Cluster Denmark er etableret 1. juli i år. Det skete i en fusion mellem Energy Innovation Cluster, Clean Energi og House of Energy. Den nye organisation har cirka 400 medlemmer blandt andre energivirksomheder, universiteter og andre aktører i økosystemet for energi.

Center Denmark er et nationalt forsknings- og testcenter for den grønne omstilling. Bag Center Denmark står Ewii, Energinet, HOFOR, Aalborg Forsyning og de fire store tekniske universiteter DTU, SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet samt Fredericia-virksomheden Energy Cool.

Også borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig.

- Nye arbejdspladser indenfor det grønne område står meget højt på vores dagsorden. Vi har i forvejen en række førende grønne virksomheder i Fredericia, så Energi Cluster Denmark og Center Denmark passer perfekt til Fredericia. Vi glæder os over samarbejdet, udtaler han i pressemeddelelsen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Vodka slørede Claus' sande jeg i 28 år: Hver morgen vælger han et tørlagt liv til og misbruget fra

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun elsker at bo i bydelen, som nogen kalder 'rædselsfuld': - Det er et smukt sted

Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Fredericia

Snup en politisk pindemad: Hvad vil du gøre med jobcentret?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Derfor kan det blive vanskeligt at sælge ADP

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce