Annonce
Fredericia

Ikke mange praj om ulovligt parkerede lastbiler: Transportcenter vil stadig have problemet undersøgt

Udenlandske lastbilchauffører overnatter i deres lastbiler rundt omkring. Chaufførerne mangler steder at parkere, mens de venter på at få et nyt læs. Problemet har tilsyneladende ikke været så stort i 2020 som tidligere. Alligevel vil Taulov Transport Center have omfanget undersøgt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ni meldinger om ulovligt parkede lastbiler i Taulov siden januar. Coronakrisen kan være årsag til, at der ikke er flere, mener formanden for Taulov Transportcenter, der vil have problemets omfang undersøgt.
Annonce

Taulov:  I perioder har der været problemer i industriområderne med ulovligt parkerede lastbiler, og så sent som i januar 2020 fortalte formand for Taulov Transport Center, Torben Aldershaab, at man ønskede omfanget undersøgt i år og var parat til at betale for det.

Som så meget andet satte coronakrisen dog også en foreløbig stopper for den plan. Men ikke for app'en Giv et Praj, hvor det fra omkring 1. februar blev muligt at melde ulovligt parkede lastbiler ind til Fredericia Kommune.

Giv et praj

Giv et praj er både en app og en hjemmeside, hvor man nu også kan melde ind til Fredericia Kommune, hvis man opdager en ulovlig parkeret lastbil.

Fredericia Kommune vurderer, hvordan meldingen skal håndteres. Hvis der er danske nummerplader og et firmanavn, vil kommunen nogle gange ringe til firmaet og bede dem fjerne lastbilen. Andre gange bliver en af kommunens tilsynsfolk sendt ud for at se, om bilen stadig holder der. Den er ofte væk om morgenen.

Fredericia Kommune sender desuden med mellemrum sin parkeringsvagt ud for at følge op på henvendelserne.

Det har man haft succes med i Horsens, hvor kommunen i 2019 fik 95 meldinger ind på app'en om lastbiler, der holdt parkeret ulovligt. Det førte til, der blev udstedt 332 registreringsafgifter.

Indtil videre er der dog ikke mange meldinger via Giv et Praj, som både kan tilgås via en app og via en hjemmeside.

Annonce

Opgiver ikke undersøgelsen

29. juli havde Fredericia Kommune fået ni meldinger om ulovligt parkerede lastbiler. Derudover er der indmeldt 10 tilfælde under kategorien "parkeringspladser", som dog kan dække over forskellige parkeringsforhold og ikke kun lastbiler. Det oplyser chefkonsulent hos Fredericia Kommune Anja Schaumburg til Fredericia Dagblad.

- Om det er på grund af at folk og virksomhederne ikke bruger den, om det er på grund af corona eller noget andet, det ved jeg ikke. Jeg har ikke hørt om så mange problemer under coronakrisen, siger Torben Aldershaab.


Jeg forudser, vi på et tidspunkt står med problemet med lastbilerne igen. Så vi kan lige så godt få kigget på det - om det så bliver til efteråret, vinter eller foråret 2021, er svært at sige.

Torben Aldershaab


Taulov Transport Center har dog ikke opgivet at få undersøgt omfanget af problemet med ulovligt parkerede lastbiler.

- Vi vil gerne i gang med undersøgelsen uddannelsesinstitutionerne er bagefter med deres undervisning og andet, så derfor er det svært at sætte i gang nu. Det er som om hele verden lige skal i gang igen. Men vi har ikke på nogen måde opgivet af finde en løsning. Jeg forudser, vi på et tidspunkt står med problemet med lastbilerne igen. Så vi kan lige så godt få kigget på det - om det så bliver til efteråret, vinter eller foråret 2021, er svært at sige, forklarer Torben Aldershaab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Annonce