Annonce
Erhverv

Trods corona: Lokal virksomhed sælger dobbelt så meget

Happy Horse Rideudstyr har haft dobbelt så meget salg i den seneste måned under coronakrisen. Her søger folk i højere grad mod webshops, og her er den lokale butik i Skærbæk blandt de førende i Danmark. Foto: Søren Gylling
Under corona-krisen har Happy Horse Rideudstyr i Skærbæk haft markant fremgang. Virksomheden har solgt dobbelt så meget under coronakrisen via webshoppen og den fysiske butik.

Skærbæk: Mange virksomheder og butikker lider økonomisk under coronakrisen, men for en lokal forhandler af rideudstyr går det lige modsat. Hos Happy Horse Rideudstyr sælges der flere varer, end før krisen satte ind.

- Jeg sælger dobbelt så meget, og jeg kunne have solgt endnu mere, siger indehaver Heidi Dahl Neumann.

Hun har haft rideudstyrsvirksomheden på Skærbæk Havnegade siden 2011. Ud over den fysiske butik er der også en webshop, og her er fremgangen kommet.

- Under coronakrisen har folk fået vendt op og ned på deres hverdag. Mange er blevet sendt hjem og har dermed haft mere tid til at komme ud til deres heste.

- På webdelen er jeg ret langt fremme i Danmark, og i stedet for at tage ud til fysiske butikker har folk købt flere ting på nettet, fortæller 44-årige Heidi Dahl Neumann.

Rideudstyr fra Skærbæk

Heidi Dahl Neumann har siden 2011 ejet og drevet Happy Horse Rideudstyr.
Først var det en webshop, siden blev den udvidet med en fysisk butik.
Virksomheden hører hjemme på Skærbæk Havnegade 30 i Skærbæk.
Ejeren blev i sin tid uddannet som trainee-elev hos Dansk Supermarked og har siden taget merkonom-uddannelsen og flere efteruddannelser inden for it.
Heidi Dahl Neumann er selv vokset op i Skærbæk.

En SMS - og en hurtig beslutning

Heidi Dahl Neumann har tidligere drevet forretningen Dahlgård på samme adresse i Skærbæk. Her solgte hun specialvarer inden for tøj, delikatesser og øl- og vin. Den forretning blev dog hårdt ramt af finanskrisen.

- Det blev svært at sælge specialøl for 200 kroner per styk, konstaterer Heidi Dahl Neumann.

En hurtig beslutning førte i 2011 til en ”total turnaround” af butikken. Det skete, da Heidi Dahl Neumann fik chancen at gøre sin store interesse for heste til en levevej. På det tidspunkt var hun med i bestyrelsen for den lokale rideklub, så kendskabet til rideudstyr havde hun i forvejen.

- Jeg fik en SMS, om jeg ville overtage Happy Horse Rideudstyr. Jeg tror, der gik tre minutter, før jeg svarede ja. Hvor andre køber en t-shirt, køber jeg en webshop, siger Heidi Dahl Neumann med smil i stemmen.

Annonce

Kunder fra Sønderborg og Gentofte

Det gjorde beslutningen nemmere, at hun allerede havde lokaler, personale og kasseapparatet. Gradvist kom der mere og mere rideudstyr ind i butikken, og i dag fylder det alt.

- Jeg har stille og roligt bygget på, så butikken i dag fremstår superlækker – og med gode mærker, som man ikke bare lige får lov til at forhandle. Nogle af dem har jeg arbejdet flere år på at få, siger Heidi Dahl Neumann.

Dermed lokker den fysiske butik også kunder til udefra. Paradoksalt nok kommer der flere sjællændere end fredericianere til den fysiske butik i Skærbæk. For sjællænderne ligger butikken nemlig behageligt tæt på motorvejen.

- Onsdagen før påske havde jeg for eksempel kunder fra Gentofte, Sønderborg og Aalborg i butikken, fortæller Heidi Dahl Neumann.

Hun håber, at virksomheden med den landsdækkende tiltrækningskraft også kan trække flere fredericianere til Skærbæk. Men lige nu er der såmænd nok arbejde for Heidi Dahl Neumann, som under coronakrisen er eneste faste medarbejder i virksomheden.

Butikken er åben i hverdagene klokken 11 til 17, men lukket om mandagen. Desuden er der åbent lørdag fra klokken 9 til 13. Her gælder de samme afstandsregler som i andre butikker under coronakrisen.

Heidi Dahl Neumann har siden 2011 drevet Happy Horse Rideudstyr fra Skærbæk Havnegade. Efterhånden har hun fået flere og flere mærkevarer i butikken, som trækker kunder fra hele landet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce