Annonce
Vejle

Trods forsamlingsforbud: Derfor arbejdes der stadig på byggepladser

Forsamlingsforbuddet, der trådte i kraft onsdag, gælder ikke for byggepladser og derfor kan der gå 60 mand på byggepladsen på Flegmade, hvor PFA får opført 228 lejligheder. Arkivfoto: Mette Mørk
Onsdag trådte et forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer i kraft. På Flegmade arbejder 60 mennesker på samme byggeplads, og det er der en god grund til, fortæller entreprenøren.

Vejle: Onsdag klokken 10 trådte et forsamlingsforbud i kraft i Danmark, som betyder, at der foreløbig frem til den 30. marts ikke må være forsamlet mere end 10 personer på samme sted.

Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde på op til 1500 kroner, men på landets byggepladser fortsætter arbejdet - ofte med flere end 10 personer på byggepladsen.

Det kan ske, fordi det nye forbud ikke gælder på byggepladser, fordi byggepladser ikke er offentligt tilgængelige.

Derfor kan vejlenserne fortsat se aktivitet på blandt andet byggepladsen på Flegmade i Vestbyen, hvor PFA opfører 228 boliger.

- Vi har 60 mand gående på byggepladsen, der er 18.000 kvadratmeter stor, så der er taget højde for "befolkningstætheden", fortæller Bjarne Adsbøll, administrerende direktør i Adsbøll Entreprise, der har hovedentreprisen på byggeriet.

Vi har 60 mand gående på byggepladsen, der er 18.000 kvadratmeter stor, så der er taget højde for "befolkningstætheden".

Bjarne Adsbøll

Byggemøder aflyses

Bjarne Adsbøll tilføjer, at entreprenørvirksomheden har taget en række forholdsregler for at forhindre smittespredning på arbejdspladsen.

- Det meste af arbejdet på byggepladsen foregår lige nu i fri luft, men derudover har vi indført, at der ikke længere holdes byggemøder i skurvognene, projektlederne er sendt hjem og arbejder hjemmefra, og byggelederne sidder én og én i skurene, fortæller Bjarne Adsbøll.

Han tilføjer, at han oplever, at medarbejderne er meget opmærksomme på at tage deres forholdsregler for at forhindre smittespredning.

- Der er lidt en stemning af, at vi er under undtagelsestilstand lige nu, og folk er generelt meget ansvarsbevidste, siger Bjarne Adsbøll.

Annonce

Taknemmelig

Entreprenørvirksomheden har afleveret første etape af byggeriet, der består af omkring 100 lejligheder, 1. marts.

De næste to etaper afleveres efter planen 1. juni og den1. september, oplyser Bjarne Adsbøll.

- Jeg kan selvfølgelig ikke spå, men med mindre der indføres ekstra restriktioner, overholder vi tidsplanen. Vi kan sagtens arbejde under de nuværende omstændigheder. Det er værre med forsikringsopgaver hjemme hos private kunder. Der har forsikringsselskaberne nedlagt forbud mod, at vi går ind i folks hjem. Jeg er bare taknemmelig for, at vi ikke driver pizzeria eller tøjbutik. De mennesker er langt hårdere ramt end os, siger Bjarne Adsbøll.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce