Annonce
Kolding

Udenbys investorer overtager endnu et byggeprojekt i Kolding

Sådan ser bebyggelsesplanen ud for den gamle vandværksgrund, hvor der nu formentlig skal bygges boliger. Illustration: Birch Ejendomme
Silkeborgfirma har overtaget Ewiis byggeprojekt på Stadionvej. Her vil Birch Ejendomme bygge 86 boliger.
Annonce

Kolding: Silkeborg-selskabet Birch Ejendomme har kastet sig over endnu et stort boligbyggeri i Kolding.

Denne gang er det et boligkvarter med 86 lejligheder, som silkeborgenserne vil opføre på Stadionvej på kanten af Kolding Ådal. Her havde Ewii - som førhen hed TreFor - indtil starten af året planer om at bygge boliger på den 19.000 kvadratmeter store, tidligere vandværksgrund.

Birch Ejendomme er allerede i fuldt sving med sit første byggeri i Kolding på Hviidsmindegrunden på Bramdrupskovvej, hvor 75 boliger er undervejs. Her har selskabet overtaget og tilrettet et projekt efter Nissen Group, som kastede håndklædet i ringen i starten af 2018.

Og nu vil Birch Ejendomme altså også i gang på Stadionvej. Derfor har de midtjyske entreprenører nu bedt Kolding Kommune om at lave en lokalplan, som skal gøre byggeriet muligt, og den er politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget med på.

- Men selskabet har fremlagt et forslag med en noget højere bebyggelsesprocent, end vi lige forestiller os, og byggeriet er også nogle steder oppe i fire etager, som vi synes er lidt for højt til området. Derfor har vi bedt by- og udviklingsforvaltningen om at gå i dialog med Birch Ejendomme med henblik på at få byggeriet lidt ned i højde, siger fungerende udvalgsformand Poul Erik Jensen (S).

Tidsplan

  • Ifølge tidsplanen er et forslag til en lokalplan for Birch Ejendommes byggeri klar til første politiske godkendelse i slutningen af januar næste år, hvorefter det sendes i offentlig høring, så alle kan komme med bemærkninger og indsigelser.
  • Efter høringsperioden tager kommunen stilling til, om lokalplanforslaget skal ændres eller fastholdes, inden det skal vedtages endeligt i Kolding Byråd i slutningen af april.
  • Herefter kan Birch Ejendomme komme i gang med at bygge.
Annonce

Udsyn

Den tidligere vandværksgrund fik tilbage i 2016 ændret status i kommuneplanen fra teknisk anlæg til boliger og fritidsformål, fordi TreFor dengang forsøgte at sælge arealet til byudvikling.

På det tidspunkt blev byggehøjden fastsat til højst tre etager, og derfor kræver det et kommuneplantillæg, hvis Birch Ejendomme skal have lov til at gå op i fire etager i sit kommende byggeri.

Det projekt, som Birch Ejendomme har sendt til Kolding Kommune, skitserer syv boligblokke i op til fire etager eller 16 meters højde og en bebyggelsesprocent på 45 mod kommuneplanens højst tilladte 30 procent.

Ifølge forvaltningens vurdering er de fire etager dog ikke dominerende i forhold til den villabebyggelse, der er i området i dag, fordi de nye boligblikke skal bygges på en markant skråning.

Forvaltningen mener også, at bebyggelsesforslaget sikrer åbenhed og udsyn mellem boligblokkene.

Birch Ejendomme har erklæret, at selskabet går efter at bygge mindst 100 boliger i Kolding om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce