Annonce
Fredericia

Unge fredericianere har indledt vanvittig cykeltur: Skal køre jorden rundt i sadlen

Nicklas Flenø Mikaelsen (th) og Emil Fammé Hansen (tv) cyklede lørdag middag afsted på deres tur jorden rundt. Fra Aarestrupsvej i Fredericia til Haderslev, Hamborg, Indien, Sri Lanka, Maldiverne, Thailand, Malaysia, Indonesien, Australien, New Zealand og Cook-øerne, Fransk Polynesien, Argentina, Chile, Peru og Portugal. De er efter planen tilbage i Danmark 22. december 2019. Foto: Morten Pape

Vennerne Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen drog lørdag ud på 15.000 km langt eventyr. Fra Danmark til Indien, Australien, Stillehavet og Sydamerika. Hjemme igen i julen 2019.

Fredericia: Hvis de skal ud at spise og være pæne, køber de sig til tøjet undervejs.

- Vi har to par shorts med hver, tre T-shirts, tre cykelbukser og fem underhakkere hver. Det var, hvad der var plads til i taskerne, griner barndomsvennerne, Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen, fra Fredericia.

Så der skal nok vaskes lidt i hånden eller skaffes ren beklædning på andre måder de næste 15 måneder.

De to 21-årige fra Aarestrupsvej blev studenter i sommeren 2017 og har siden sparet sammen til deres livs eventyr. En cykeltur på 15.000 cykelkilometer jorden rundt.

Nu er de kørt.

Annonce

Jeg er nok lidt mere nervøs. Jeg vil ikke sige bange, men jeg er spændt.

Emil Fammé Hansen
Vandtætte mobiltelefoner med gps-navigation er monteret på styret. De to venner skal i alt cykle 15.000 km og flyve fra verdensdel til verdensdel. Foto: Morten Pape

Alle ville sige farvel

Togtet på to hjul blev indledt lørdag, hvor et halvt hundrede venner og familiemedlemmer sagde farvel.

De sponsorerede, kraftige cykler var pakket og formen pudset af med 300 km på øvekontoen. Der var flag og krammere.

Etape ét til Haderslev bliver nok den mest stilfærdige.

Venner og familie sagde farvel og ønskede god tur på Aarestrupsvej lørdag. Foto: Morten Pape

Indien, Sri Lanka, Thailand

Men når Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen for første gang - af flere - på deres lange færd i lufthavnen i Hamborg indskriver deres cykler som flybagage, går turen til New Delhi.

Fra Indiens hovedstad cykler de 1300 km ned gennem det enorme land til millionbyen Mumbai og derefter til badestedet Goa. Så flyves der til Sri Lanka, hvor landet cykles igennem. Siden opleves bountyøerne Maldiverne.

Nicklas og Emil flyver videre med deres oppakning og cykler til Thailand, hvor både Bangkok og Phuket besøges. Fra Thailand går det med tog til Malaysia, fordi strækningen er for farlig at cykle. Efter Malaysia flyver de opdagelsesrejsende til Indonesien og ørigets kendte destinationer Bali og Borneo.

En af de planlagte strækninger er den øde Desert Road i New Zealand, fortæller Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen. Foto: Colourbox

New Zealand, Cook-øerne, Peru

Eventyret bringer dem herefter til Australien, hvor en veninde slutter sig til dem en tid.

Rejsen fortsætter på New Zealand, hvor den mytiske Desert Road skal tilbagelægges. Efter New Zealand flyver de langt ud i Stillehavet til Cookøerne og Fransk Polynesien.

Videre til Sydamerika og Argentina. På grænsen mellem Argentina og Brasilien vil kammeraterne fra Skjoldborgvejens Skole i Fredericia se et af verdens største og mest spektakulære vandfald, Iguazu. De skal til Chile og til Peru, og herfra tilbage til Europa, hvor Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen lander i Lissabon i Portugal.

- Hvis ben'erne er til det, cykler vi hjem. Ellers flyver vi til Hamborg - eller måske Billund - og cykler derfra det sidste stykke. Vi er efter planen tilbage 22. december 2019, fortæller Nicklas.

Et af de mest spektakulære og største vandfald i verden skal de to cykelrejsende fra Fredericia også se. Iguazu på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Foto: Colourbox

Sparet formue op

Han og Emil har sparet hver 150.000 kroner op til turen.

Derudover er ganske meget af deres grej som sagt doneret. Det tæller slanger og dæk, cykel-eger og værktøj. Rene kanyler og penicillin, en vandtæt holder til styret, hvor deres telefoner med gps er monteret.

- Vi har telt og Trangia-kogesæt med, masser af kameraudstyr og en drone, remser Nicklas Flenø Mikaelsen op.

Ikke noget leverpostej eller lakridser?

- Nej, men jeg har en fodboldlandsholdstrøje fra Danmark med og Nicklas en cykellandsholdstrøje, så vi kan vise, hvor vi er fra, siger Emil Fammé Hansen.

Foto: Morten Pape

Ud blandt de lokale

De vil nemlig gerne i kontakt med lokalbefolkningen, og det er lige så vigtigt for dem som at krydse mange seværdigheder af.

Vennerne kommer ikke til at cykle på alfarvej hele tiden.

Er det ikke lidt farligt visse steder?

- Jo, men vi kommer med åbent sind, fortæller de to, som dog også har taget forholdsregler og ikke færdes i de allermest udsatte brændpunkter.

Desuden tilmelder Nicklas og Emil sig straks Udenrigsministeriets såkaldte danskerliste i hvert land, når de ved samme lejlighed køber lokale sim-kort til mobiltelefonerne.

Foto: Morten Pape

Far gjorde det også

Nicklas Flenø Mikaelsens far, Poul Mikaelsen, 52, foretog omtrent samme tohjulede togt i 1992-1993 med sine venner, Hans Andersen og Jens Peter Skøtt.

Sønnen og hans kammerat har i alle årene efter hørt eventyret og været inspireret af deres tur. Poul Mikaelsen sætter sig imidlertid i sadlen igen og følger dem på de første etaper til Hamborg.

Men herefter er de to drenge på egne dæk.

Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

37-årig kvinde dømt for omfattende bedrageri: 'Udlejede' campingvogn og 'solgte' koncertbilletter

Annonce