Annonce
FC Fredericia

Victor Torp er vendt tilbage fra en rejse til helvede - men er han klar?

Victor Torp som folk i Fredericia gerne husker ham: Jublende efter at have sendt en dødbold i nettet. Nu er han tilbage efter en skade, der har holdt ham ude i 12 måneder - men han sparker stadig godt. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Victor Torp er tilbage i FC Fredericia efter en lang skadesperiode. Han har ingen smerter, men han skal bygges op, før han kan spille fodbold igen.
Annonce

Fredericia: Victor Torp satte et aftryk i Fredericia, da han spillede i klubben i efteråret 2018. I dag går der stadig historier på de kanter om, at hvis Victor Torp træder til et frispark, sætter han lige så mange i nettet, som han misbruger.

En træfsikkerhed på frispark på 50 procent er ganske udmærket - sagt på jysk.

Men afskeden med FC Fredericia blev uheldig. Victor Torp fik problemer med sin mave, da FC Fredericia var på træningslejr i Tyrkiet i februar sidste år. Og de problemer har gjort, at han ikke har kunnet spille fodbold i godt og vel et år. Forårssæsonen i FC Fredericia blev uden Torp, som måtte set til fra tribunen velvidende, at han ellers stod foran sit store gennembrud som midtbanespiller.

Maven ville det anderledes.

- Det har været et helvede. Forløbet har været meget hårdere, end jeg havde regnet med og end jeg havde fået at vide, at det ville være, siger Victor Torp.

Dengang var det skambensbetændelse, som holdt ham ude et halvt år. Men under sin sommerferie mærkede han nogle små stik i maven, og selvom han blev scannet for det, var der intet at se.

- Fysioterapeuten sagde, at det var nogle små fiberskader, som var meget normalt. Jeg forsøgte at genoptræne det, men det blev aldrig godt, siger Victor Torp.

Der gik måneder med genoptræning og tilbageslag, og så gik Victor Torp til en specialist og fik at vide, at det ikke var sportsbrok. Han genoptrænede igen og fik endnu et tilbageslag, før han besluttede sig for at gå til en ny specialist.

- Han fortalte mig, at det var sportsbrok. Og nu har jeg været gennem to operationer og mærker ikke til det mere, siger Victor Torp.

Det har været hårdt mentalt, og jeg har også snakket med en coach om det. Jeg trængte simpelthen til at snakke med nogen.

Victor Torp, midtbanespiller for FC Fredericia

Annonce

Er der en plads til ham?

Mandag formiddag blev han præsenteret som "ny" spiller i FC Fredericia. Han var udlejet til klubben i sæsonen 2018-19, men han nåede kun at gøre sig gældende i en halvsæson, før skaden satte ind.

Sin seneste fodboldkamp spillede han 1. februar 2019, hvor han var på træningslejr med FC Fredericia i Tyrkiet. Her lagde han op til den scoring, som Dennis Høegh sendte i mål mod russiske Zenit. Siden er det blevet til nul kampminutter.

- Jeg er klar igen, og jeg har tiltro til, at jeg kan nå den samme form, som jeg havde sidst, jeg spillede for FC Fredericia. Men der er selvfølgelig noget rust, der skal bankes af, siger Victor Torp.

Han kommer til et FC Fredericia-mandskab i fremgang, og det bliver ikke let at tilspille sig en plads på en midtbane, hvor Andreas Oggesen, Mathias Gertsen og Kristian Kirkegaard danner en slags Bermudatrekant for de forsvar, der sejler ind i den.

- Når man ligger nummer to i 1. division skal der være konkurrence. Jeg vil spille, fordi jeg er den bedste, ikke fordi der ikke er andre. Jeg tror på, at hvis jeg rammer mit niveau, får jeg også spilletid, siger Victor Torp.

Annonce

Er stadig god til frispark

Sidst han spillede for FC Fredericia, blev han mestendels brugt på kanten. Men det kommer formentlig ikke til at ske denne gang. Han er udtænkt en rolle på midten. Men derudover er der ikke sket meget nyt med Victor Torp i det år, der er gået.

- Jeg er stadig lige så god til at sparke frispark som dengang. Men jeg vil ikke forhaste noget. Det skal bygges stille og roligt op, for min form og kroppen skal vænne sig til at spille igen, siger Victor Torp.

Det betyder også, at han ikke er i spil til træningskampen torsdag mod FC Midtjylland. Men han skulle gerne stå klar, når 1. division begynder om en måneds tid. Og til den tid vil han være vild efter at komme i kamp.

- Først og fremmest er jeg sulten efter at spille en masse fodbold. Det har jeg ikke gjort i et år, og nu ser jeg frem til at komme ned et sted, hvor jeg kan få sluppet glæden ud over, at jeg kan spille igen, siger han.

Er du blevet en anden mand på det år, der er gået?

- Nej. Men jeg har lært, at jeg skal lytte mere til min krop i stedet for bare at køre på, når den fortæller mig noget, siger Victor Torp.

Han er i Fredericia fra tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce