Annonce
Vejle

Vil du bo i Vejles midtby? Grønt lys for boligprojekt med 120 lejligheder - gult lys for et mindre byggeri

Det planlagte byggeri på hjørnet af Flegmade og Boulevarden set fra Boulevard-siden ved Campus Vejle. Illustration: Sweco
Vejle Byråd har godkendt en lokalplan, der skaber plads til 120 nye boliger på et centralt hjørne, mens teknisk udvalg ikke var klar til at sige ja til lokalplanforslag for 24 boliger ved åen.

Vejle: Drømmer du om at bo på et centralt hjørne i Vejle midtby tæt på indkøb  og ungdomsuddannelser, får du inden for de næste år en mulighed på hjørnet af Flegmade og Boulevarden.

Byrådet har netop godkendt en lokalplan, der giver mulighed for at bygge et lejligheds- og butiksprojekt på mellem fem og seks etager. Her er det planen at indrette 120 boliger, en dagligvarebutik og en række mindre butikker og erhverv.

Med placeringen på hjørnet over for Campus Vejle bliver butikken samtidig genbo til det Lidl-supermarked, der åbnede først på året. På Flegmades andet hjørne  har Junge Byg opført en ejendom med butik og studieboliger.

Annonce

Nu skal der så bygges på et hjørne, hvor kommunen gennem årene har haft flere skoletilbud, blandt andet Datariet. Men planerne betyder altså et farvel til den lave hvide bygning, der endnu tidligere har huset værktøjs-forretning.

Byggeplanerne føjer sig til den massive udbygning af boliger,som Flegmade  har oplevet de seneste år - ikke mindst med PFA's store karre-byggeri på nordsiden af gaden.

Nu er der udsigt til endnu flere boliger i Flegmade. Her og nu hjørneprojektet med 120 lejligheder og i en ikke fjern fremtid starten på et byggeri, der skal erstatte den nuværende håndværkerby på sydsiden af gaden.

Vedtaget uden drama

Mens andre lokalplaner har vakt stor opsigt og affødt mange indsigelser, er lokalplan 1339 gledet stort set uhindret gennem den politiske og folkelige behandling. I høringsfasen kom kun to bemærkninger fra henholdsvis kirkemyndighederne og Kystdirektoratet.

Stiftet bemærkede, at kirken ikke har bemærkninger, mens Kystdirektoratet ønskede en tilføjelse. Nu er det skrevet ind i selve lokalplanen, at projektet skal sikres mod højvande.

Det er et hjørne, der har kaldt på, at der skal ske noget. Og projektet spiller godt op ad det øvrige byggeri i gaden.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg ved byrådets vedtagelse af lokalplanen

Tegningerne af det nye byggeri viser to adskilte ejendomme med et lille torv på hjørnet. Herfra skal der være adgang til en gård med parkering bag de op til seks etager høje bygninger.

Annonce

24 boliger ved Sct. Maria

Så højt bliver et planlagt byggeri ved Omløbsåen ikke helt. Her har ejerne af det tidligere Sct. Maria Hospital og hospice over for Mariaparken i længere tid arbejdet med planer om nybyggeri.

Sådan er projektet illustreret i forslaget til lokalplan 1334. Det fem etager høje byggeri bliver i givet fald nabo til Mariahaven. Illustration fra teknisk udvalgs dagsorden

Ideen er at bygge i fem etager ved siden af Mariahaven. Det 20 år gamle andelsboligkompleks  bugter sig langs Omløbsåen, og sådan er det nye byggeri også planlagt.

Tirsdag skulle teknisk udvalg sige ja til det lokalplanforslag, der skal bane vej for projektet med 24 boliger fordelt på fire etager. I realiteten bliver byggeriet på fem etager, men den nederste vil fungere som parkeringsdæk.

Politikerne sagde dog ikke umiddelbart ja. Ifølge udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V) ønsker politikerne, at der bliver mere åbnet til området fra den sti, der løber langs Omløbsåen fra Blegbanken til Sønderåen.

Sådan ser området bag Sct. Maria ud i dag - det er den "grønne mur" i forgrunden, teknisk udvalg gerne ser brudt op.  Foto: Kaare Johansen

I dag strækker et begrønnet hegn sig mellem sti og området bag Sct. Maria. Politikerne har bedt bygherren overveje, om der kan åbnes lidt op - uden at der bliver fri adgang igennem:

- Det kunne måske være med en glassektion eller lignende, siger udvalgsformanden.

For at skaffe svar på det spørgsmål blev lokalplansagen udsat til næste møde i udvalget.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Vejle For abonnenter

Christina fra Bredballe er nyskilt, mor til to og på SU: - Jeg har forklaret børnene, at vi ikke har råd til ret meget

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce