Annonce
Erhverv

VR-briller har træningspotentiale

I dag udgør udgifter til rejser, logistik, ophold og tabt arbejdstid halvdelen af omkostningerne ved træning i energisektoren. De udgifter kan VR reducere kraftigt i. Foto: Axel Schütt
Man kan spare meget tid og store omkostninger ved at benytte virtual reality i sikkerhedstræningen. Med Covid 19’s begrænsninger af vores rejseaktiviteter kan virtuel træning hurtigt blive udbredt.
Annonce

SVENDBORG: Dit næste kursuslokale eller klasseværelse kan meget vel være en brille, du spænder på hovedet.

Virtuel træning har potentiale, og en gruppe projektpartnere er lige nu i gang med at forløse det i CRIF-projektet Virtual Reality Safety Training.

I regi af klyngeorganisationen Energy Innovation Cluster samarbejder Virsabi, Kring Innovation og Københavns Universitet - Institut for Psykologi med Maersk Training om at udnytte en kombination af virtual reality (VR) og fysisk undervisning til sikkerhedstræning i energisektoren.

- Vi arbejder med at udvikle en digital undervisningsplatform, som kan skabe realistiske undervisningsmiljøer så tæt på de faktiske forhold, at det giver reel værdi, siger Christian Solmunde Michelsen, salgs- og markeringdirektør i Maersk Training.

Om CRIF-projektet

Projektet er faciliteret af Energy Innovation Cluster og medfinansieret af EU's Regionalfond.
Annonce

Øget engagement

Det handler om at give kursisterne et par VR-briller på og afvikle sikkerhedstræningen i et virtuelt miljø. Det er der et stort potentiale i:

- Udgangspunktet for projektet var at undersøge, om man kunne bruge VR som en læringsplatform til at stimulere en ønsket adfærd. Det ville kunne gøre mere træning tilgængelig for flere, og det ville gøre træning billigere, siger Christian Solmunde Michelsen.

Virtuel træning har god effekt, viser undersøgelser – og det er mere effektivt end den e-learning, som ellers ofte vælges som alternativ til kursuslokalerne.

- Virtuel træning er mere engagerende for deltagerne, siger Jens Lauritsen, produktionschef i Virsabi, som udvikler software-indholdet i brillerne:

- Engagementer er vigtigt til at træne empati og de korrekte reaktioner, siger Jens Lauritsen.

Annonce

Træning efter covid-19

Man har i projektet to gange gennemført tests med træning for en stor gruppe søofficerer. Responsen var positiv:

- Vi havde forventet en del skepsis, men de var meget begejstrede, siger Christian Solmunde Michelsen.

Projektet har et betydeligt besparingspotentiale. I dag udgør udgifter til rejser, logistik, ophold og tabt arbejdstid halvdelen af omkostningerne ved træning i energisektoren. De udgifter kan VR reducere kraftigt i.

Den globale corona-pandemi har blotlagt endnu et potentiale ved VR-systemet:

- Med de begrænsninger, vi aktuelt har på rejseaktiviteter som følge af Covid-19, har projektets potentiale fået en yderligere dimension. Nu kan det også bruges til at træne folk, når man ikke må rejse eller mødes til kursus, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce