Borgermøde satte fokus på, hvordan jobcentret kan hjælpe virksomheder og få ledige i job

Til borgermødet mandag aften var der fokus på, hvordan byens jobcenter kan hjælpe virksomhederne og dermed få flere ledige i job. Foto: Peter Leth-Larsen

Borgermøde satte fokus på, hvordan jobcentret kan hjælpe virksomheder og få ledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med fire paneldebatter var der mandag aften sat fokus på jobcentrets virksomhedsservice. På forhånd havde 100 personer tilmeldt sig borgermødet i Fredericia Idrætscenter.

Fredericia: Fra politisk side er ønsket at få et jobcenter i verdensklasse. De ledige kunne tænke sig et arbejde, og virksomhederne drømmer om kvalificeret arbejdskraft. Men hvordan får man de tre ting til at gå op i en højere enhed til alles tilfredsstillelse? Det forsøgte et borgermøde med fokus på virksomhedsservice - altså jobcentrets hjælp til virksomhederne - at finde svar på mandag aften.

Omkring 100 personer havde tilmeldt sig - heraf en del fra virksomhederne. Blandt andet kom direktør for MesseC, Grete Højgaard, med et indlæg. Hun har selv haft flere ledige i praktik og havde også en succeshistorie med om en ledig, som efter praktik og elevplads fik et job.

- Vi skal have en tæt dialog med jobcentret, så vi ved mere om de mennesker, der kommer ud til os. Der skal være en grundig afklaring (for den ledige og virksomheden, red.), inden jobbet starter. Hvad indeholder jobbet, udover det faglige, og hvad drømmer praktikanten om, mente Grete Højgaard blandt andet.

Vi har en kæmpe ressource, som vi skal få brugt. Hvad er det for nogle skjulte talenter, vi har i Fredericia. Nogle kan arbejde to timer, andre kan arbejde 37 timer, men begge er lige værdifulde.
Michael Kristensen, BT Gulve

Fire paneldebatter

Hun opfordrede desuden til, at virksomhederne ringer til jobcentret, når de mangler folk. I dag er jobcentret ikke nødvendigvis virksomhedernes førstevalg, når de har nye job. Samtidig opfordrede hun til, at jobcentret hjælper virksomhederne med at dele en medarbejder, for måske har virksomheden kun et deltidsjob, men det har en anden virksomhed i kommunen måske også, og dermed kunne det blive til et fuldtidsjob for en ledig.

Indehaver af BT Gulve, Michael Kristensen, som også sidder i Fredericia Kommunes Beskæftigelsesforum, opfordrede til, at alle aktører giver de ledige en chance og hjælper dem ud på arbejdsmarkedet.

- Vi har en kæmpe ressource, som vi skal få brugt. Hvad er det for nogle skjulte talenter, vi har i Fredericia. Nogle kan arbejde to timer, andre kan arbejde 37 timer, men begge er lige værdifulde, sagde Michael Kristensen.

Deltagerne i borgermødet deltog derefter i fire forskellige paneldebatter efter eget valg, hvor de kom med input til, hvordan det bliver attraktivt for virksomhederne at ansætte ledige, hvordan der bliver sat fokus på efteruddannelse, hvordan sygemeldte kan fastholdes på arbejdspladsen, og hvordan jobcentret kan servicere virksomhederne.

Borgermøde satte fokus på, hvordan jobcentret kan hjælpe virksomheder og få ledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce