Med i opløbet: Forvandlet bydel på topliste

Nogle steder i Sønderparken er der krav om lave hække, da det inviterer til kontakt og fællesskab. Sådan lyder den rosende beskrivelse fra organisationen bag Renover-prisen. Foto: Carsten Ingemann

Med i opløbet: Forvandlet bydel på topliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderparken er med i opløbet om en stor boligpris for renovering. 157 projekter var nomineret og seks er tilbage. Sønderparken får ros for "forvandling".

Fredericia: Sønderparken i Fredericia er med i opløbet til en stor boligpris.

Den milliardstore renovering af boligområdet i Fredericias Vestby er blandt de seks nominerede til Renover-prisen til 100.000 kroner. 157 renoveringsprojekter var i første omgang indstillet.

- De nominerede projekter udmærker sig ved en skyhøj kvalitet, udtaler Gøsta Knudsen, som er formand for nomineringsudvalget.

Prisen uddeles af Realdania og Grundejernes Investeringsfond. Den milliardstore investering i Sønderparken har forvandlet boligområdet.

- Et udsat boligområde i Fredericia er forvandlet til en socialt bæredygtig bydel og røget af den såkaldte ghettoliste, skriver organisationerne i en pressemeddelelse.

Der er skabt større tryghed i området, fordi der nu er overblik og ingen blinde vinkler.
Fra nomineringen
Som en del af renoveringen er der kommet nye udendørsarealer i Sønderparken.  Foto: Carsten Ingemann
Som en del af renoveringen er der kommet nye udendørsarealer i Sønderparken. Foto: Carsten Ingemann

Tryghed i området

I et særligt afsnit om Sønderparken beskrives den almene boligbebyggelse fra 1970'erne.

- Både området, bygningerne og de enkelte lejligheder har fået et løft, der har givet nye udendørsarealer med bedre kontakt til den omgivende by, større tryghed, varierede facader og lysere lejligheder med et lavere varmeforbrug, hedder det i beskrivelsen, hvor man også roser den nye facadebeklædning ed materialer som tegl og skifer.

- Ved at etablere nye vinduesåbninger i de før lukkede gavle og åbne facaderne med lodrette vinduespartier i trappeopgangene er der skabt større tryghed i området, fordi der nu er overblik og ingen blinde vinkler, hedder det, ligesom der er ros til forbedringerne i de enkelte lejligheder med nye køkken- og badefaciliteter.

Parterne bag projektet i Sønderparken er Boligkontoret og boli.nu, Link Arkitekter, Rambøll A/S, Hansson og Knudsen A/S Entreprenører, Egil Rasmussen A/S og Enemærke & Petersen A/S.

Renoveringen af Sønderparken begyndte i 2012. Der blev investeret omkring en milliard kroner på renoveringer af lejligheder, udvikling af grønne områder, fælleshuse og byporte. Foto: Carsten Ingemann
Renoveringen af Sønderparken begyndte i 2012. Der blev investeret omkring en milliard kroner på renoveringer af lejligheder, udvikling af grønne områder, fælleshuse og byporte. Foto: Carsten Ingemann

De seks projekter

I alt seks projekter er som nævnt med i slutspillet om hædersprisen. Det er:

  1. Postgården på Købmagergade, København. En karré på gågaden, hvor et tidligere posthus er omdannet til flere virksomheders butikker, showrooms og kontorer.
  2. St. Kongensgade 53, København: I en baggård i det centrale København er et trykkeri fra 1931 forvandlet til lejligheder i forskellige størrelser.
  3. Sønderparken, Fredericia. Det almene boligbyggeri er renoveret, og både lejligheder og området har fået et løft, som har fjernet bydelen fra ghettolisten.
  4. Hotel Herman K, København: En transformerstation fra 1963 med lukket facade er omdannet til et åbent hotel med restaurant, og en facade med bronzelameller er bevaret.
  5. Villa i Sydbyen, Silkeborg: En villa med udsigt over søerne fra 1934 er renoveret til et moderne hjem med velfungerende planløsnigner.
  6. Game Streetmekka, Viborg: En tidligere fabrikshal til vindmøller er blevet et robust og levende sted for udøvere af gadeidræt.

Med i opløbet: Forvandlet bydel på topliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce