Ny Street Food-bod åbner torsdag: Tan går tilbage til sine thailandske rødder

Der har været fuld gang i ombygningen af det køkken, der hidtil har huset Nord Gourmet. Suputtana Post ønskede det største køkken af dem alle i Urbania Street Food - simpelthen fordi, der skal være plads til meget forskelligt madlavning. Alt skal laves fra bunden. Foto: Peter Leth-Larsen

Ny Street Food-bod åbner torsdag: Tan går tilbage til sine thailandske rødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som barn var 31-årige Suputtana Post en fast hjælpende hånd, når det thailandske køkken sydede og boblede i det nordlige Thailand. I dag torsdag åbner hun byens første mulighed for at spise autentisk thaimad. Det sker i Kin'D Thai - en madbod i Urbania Street Food.

Fredericia: Autentisk.

Så kort kan det beskrives, når det kommer til spørgsmålet om, hvilken madoplevelse kunder fra i dag torsdag kan forvente, når de bestiller thaimad fra Urbania Street Food's nyeste bod: Kin'D Thai. Et navn, der betyder "at spise godt".

- Omgivelserne her er meget intime. Der er mere hygge, lyder det fra indehaveren af Kin'D Thai, Suputtana Post.

Selvom det også er mig, der laver flæskestegen og den brune sovs, når vi skal have dansk mad, så glæder jeg mig rigtig meget til at lave min helt egen, thailandske mad. Folk kan forvente, at det bliver autentisk.
Suputtana Post, indehaver af Kin'D
Suputtana Post, 31, fra Erritsø åbner 10. januar et nyt spisested i Urbania Street Food - Kin'D Thai, som vil servere retter fra det thailandske gadekøkken. Foto: Peter Leth-Larsen
Suputtana Post, 31, fra Erritsø åbner 10. januar et nyt spisested i Urbania Street Food - Kin'D Thai, som vil servere retter fra det thailandske gadekøkken. Foto: Peter Leth-Larsen

Generations-mad

Bag wokgryderne kommer den 31-årige Suputtana Post - i daglig tale, Tan - fra Erritsø selv til stå. For fem år siden flyttede hun til Fredericia sammen med sin danske mand, Kent Post.

I flere år har Suputtana Post arbejdet som daglig leder af spisestedet Det Grønne Køkken i Vejle, men drømmen om at blive kok i eget køkken har spiret længe, og med Urbania Street Foods farvel til Fish & Chips samt Nord Gourmet er der blevet gjort plads til et goddag til den thailandske kvinde og hendes drøm.

- Jeg kommer tilbage til rødderne med min bod. Thailandsk mad bliver ikke lavet på den samme måde. Det afhænger af, hvor du kommer fra, så smagene varierer. Min mad smager ikke som andres, og det er opskrifter, der er brugt i generationer, fortæller Tan Post.

Der er allerede nu ansat en fuldtidskok og en deltidsmedarbejder.

Hvis du er til thaimad, er der god grund til at glæde dig til torsdag. Byens første thai-spisested åbner i Urbania Street Food. Her vil også være mulighed for take away, og Suputtana Post kan endda justere i styrken i maden, så de chili-forskrækkede også kan få mættet maverne. Foto: Peter Leth-Larsen
Hvis du er til thaimad, er der god grund til at glæde dig til torsdag. Byens første thai-spisested åbner i Urbania Street Food. Her vil også være mulighed for take away, og Suputtana Post kan endda justere i styrken i maden, så de chili-forskrækkede også kan få mættet maverne. Foto: Peter Leth-Larsen

Importerede råvarer

Siden Tan Post var en lille pige i Nongkhai i det nordlige Thailand, har hun hjulpet sin mor med madlavningen. Kærligheden til køkkenet er nærmest kommet ind med modermælken, og det er tydeligt at spore både engagementet og passionen for de thailandske retter, når hun fortæller om, hvordan rød karry ikke bare er rød karry, eller at panaeng ikke bare er panaeng. Ris er der også stor forskel på, og for at retterne i Kin'D Thai bliver autentiske, skal råvarerne også være det.

- Alle retterne laves fra bunden, og jeg kommer kun til at lave en ret ad gangen. Jeg køber råvarer, som er direkte importeret, da der eksempelvis er stor forskel på den søde basilikum, danskere kender, og så den, jeg skal bruge i min madlavning, siger den nye bod-indehaver.

Inspirationen til menukortets ni forskellige retter stammer dels fra, hvad der serveres hjemme i privaten i Erritsø, og dels Tan Post' oplevelse af, hvilke thairetter der luner mest i danskernes mave. Den viden har hun erfaret sig i tiden hos Det Grønne Køkken.

Rabat på menu

De thaimad-elskende fredericianere - og andre - kan fra i dag få lov til at smage på Tans køkken, og noget af det, hun glæder sig mest til, er, at folk nu får mulighed for at smage på hendes mad og hendes version af det thailandske køkken.

- Fredericia mangler mad fra Thailand, og selvom det også er mig, der laver flæskestegen og den brune sovs, når vi skal have dansk mad, så glæder jeg mig rigtig meget til at lave min helt egen, thailandske mad. Folk kan forvente, at det bliver autentisk og ægte. Jeg glæder mig til at lave thailandsk mad med min egen nuance. Det er de små ting og justeringerne, der gør hele forskellen, siger Tan Post.

For de, der ikke er vilde med stærk mad, er der mulighed for at skrue ned for styrken, og så vil der på menukortet også være lidt til børnene samt snacks. De første dage af Kin'D Thais liv, vil der være 25 procent rabat på hele menukortet.

- Og det skal være sådan, at det er til at komme til for penge, men hvor du samtidig bliver mæt og får en god oplevelse.

De dyreste retter koster 89 kroner og kan også bestilles som take away.

Ny Street Food-bod åbner torsdag: Tan går tilbage til sine thailandske rødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce