Stor underleverandør konkurs: Derfor er genåbning af Ti Trin Ned forsinket

Det er en konkurs i HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning ved Christiansfeld, der forsinker færdiggørelsen af de tre punkthuse yderst i Kanalbyen på Fredericia Havn, hvor skibsværftet lå. I det ene hus skal Restaurant Ti Trin Ned, drevet af ægteparret Rainer og Mette Gassner, ligge. Foto: Peter Leth-Larsen

Stor underleverandør konkurs: Derfor er genåbning af Ti Trin Ned forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette og Rainer Gassner er i fuldt sving med det indvendige på ny adresse. Men tømrer´-krak giver problemer med facaden på huset på havnen. Kan det påvirke inspektørerne fra Michelin, når guiden snart skal vurdere deres stjerne?

Fredericia: Det er en konkurs hos en underleverandør, der forsinker Ti Trin Neds genåbning i nye lokaler på havnen.

Som omtalt torsdag må indehaverne af Michelin-restauranten, Mette og Rainer Gassner, påregne ekstra 14 dages ventetid i januar måned, før de kan byde velkommen i et af de nye punkthuse yderst på kajen i Kanalbyen, hvor skibsværftet lå.

Det indvendige af den 440 kvadratmeter nye restaurant er de og deres samarbejdspartnere allerede ved at indrette. Den udvendige færdiggørelse har HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning ved Christiansfeld sideløbende stået for. Men forretningen begærede sig selv konkurs 26. november. Firmaet med 100 egne og indlejrede medarbejdere var i fuldt sving med de to huse. Et tredje på den attraktive placering følger.

- Råhuset med vægge, gulve, lofter og ventilation har vi afleveret til Mette og Rainer og deres udlejer til tiden, forklarer afdelingschef i Fredericia for entreprenørkoncernen Enggaard A/S, Palle Priska.

Enggaard er punkthusenes bygherre. Ti Trin Ned lejer sig herefter ind gennem selskabet SIC Holding, ejet af den tidligere fredericianer og nuværende milliardær på blandt andet vindmøllebremser, Jan Struve.

- Der er dog altid nogle ting indvendigt, man er i tæt dialog om, og nogle specielle ønsker fra dem til os, men det følger planen, siger Palle Priska.

Alle arbejder på højtryk for at nå det.
Palle Priska, afdelingschef i Fredericia for entreprenørkoncernen Enggaard A/S

Det bliver snert

Når facadearbejdet - som Ti Trin Ned ikke har lod og del i - nu forsinkes, udfordrer det alligevel helhedsindtrykket af det nye spisested - og af punkthuset og nabohuset, som derudover rummer lejligheder. Det er både Palle Priska og Mette og Rainer Gassner enige om.

Selvom det måske kun er kort tid, er frygten hos de to restauratører, at Michelins anmeldere kan ske at tage notits af det, når de skal vurdere, om stjernen i den verdenskendte gourmetguide skal beholdes i 2019-udgaven. Den kommer midt i februar.

Med konkursen og forsinkelsen er åbningen udskudt fra midt i januar til formentlig sidst i januar. Da det angiveligt ikke kun handler om maden i Guide Michelin, men også om netop helhedsindtrykket af de omgivelser, man indtager den i, er tiden kostbar. En stjerne er lig med både hæder og selvrespekt, men også penge. Indtjening. Mange gæster. Det siger sig selv.

Ny folk tager over

- Alle arbejder på højtryk for at nå det, melder Palle Priska og oplyser, at det er facaden i træ, terrasserne og et udhus, man kæmper med, men at der nu er kommet nye folk til efter underleverandørens krak.

Parkering med fast grund og adgangen til Ti Trin Ned nås i tide, pointerer Enggaards afdelingschef:

- Vi lægger asfalt på mandag. Men man må også sige, at det hele jo hænger sammen. Det er for eksempel ikke altid så nemt at kunne komme til indenfor, når der beklædes facade udenfor. Der er mange brikker, der skal passe.

Fredag lykkedes ikke Fredericia Dagblad fredag at nå Mette og Rainer Gassners udlejer, SIC Holding, for at høre, om den udvendige forsinkelse på anden måde presser det igangværende indvendige arbejde.

Stor underleverandør konkurs: Derfor er genåbning af Ti Trin Ned forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce