Psykoterapeut på hjul: Møder klienter ude og hjemme

Arbejdstavlen er et godt redskab, når psykoterapeut Lene Sten Holst har en samtale med en klient. Som samtalen skrider frem, er den med til at skabe et godt overblik. Foto: Lars Saugbjerg

Psykoterapeut på hjul: Møder klienter ude og hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene Sten Holst står bag Trekantens mobile psykoterapi - en professionel støtte til at se nye handlemuligheder.

Vejle: Lene Sten Holst har i hele sit arbejdsliv været tæt på mennesker. I over 25 år har hun som ergoterapeut beskæftiget sig med træning, genoptræning og vejledning - og nu vender hun et nyt blad i sin karriere. Den 53-årige mor til fire voksne børn er netop færdiguddannet certificeret psykoterapeut, og står dermed klar til at hjælpe folk, der af den ene eller anden årsag har det svært i livet.

Med en kuffert fuld af erfaring fra jobbet som ergoterapeut, fokuserer hun på det hele menneske, med en stålsat tro på, at alle kan få et værdifuldt liv og en meningsfuld hverdag.

- Med uddannelsen som psykoterapeut, har jeg i endnu højere grad fået øjnene op for, hvor vigtig vores mentale tilstand er, for at vi kan trives i hverdagen. Jeg synes, jeg kan gøre en forskel for alle dem, der går og bøvler med uhensigtsmæssige tanker, dilemmaer og konflikter. Når man ikke oplever tilfredshed psykisk, bliver man jo bremset i at have et godt liv, siger Lene Sten Holst, der vil kombinere sit virke som psykoterapeut med jobbet som ergoterapeut.

- 30 timer om ugen er jeg ansat som ergoterapeut hos Kolding Sundhedscenter, og det giver mig mulighed for at køre psykoterapien i stilling ved siden af.

Lene Sten Holst er opvokset i Sønderborg, men bor i dag med sin kæreste på en gård ved Hover lige uden for Vejle. Her har hun indrettet lyse og imødekommende lokaler, hvor hun kan møde sine klienter.

Jeg kan støtte klienten i forhold til at bryde med uhensigtsmæssige vaner og mønstre
Lene Sten Holst, psykoterapeut
Lene Sten Holst
53 år. Bor i Hover (Bøgeagervej 145) på en gård med sin kæreste. Fire voksne børn. Uddannet ergoterapeut.

Certificeret psykoterapeut indenfor systemisk og narrativ terapi (5-årig uddannelse fra WIOL, medlem af Dansk Psykoterapeutforening).

Yderligere er Lene Sten Holst uddannet inden for ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Mobil psykoterapi

Hvis man har det psykisk svært, kan man måske være lidt utryg ved at skulle besøge en terapeut, man ikke kender. I et fremmed hjem.

- Mit job som ergoterapeut har altid været udekørende. Jeg er vant til at komme i folks hjem, og derfor er jeg også "Trekantens mobile psykoterapi". For nogle er det rart, at samtalen foregår i private, trygge rammer hos dem selv, så jeg kører gerne ud, lyder det fra Lene Sten Holst.

Der kan være mange forskellige grunde til at gå i psykoterapi. Mange gør det, fordi der er noget i deres liv, som går dem på og forringer deres livskvalitet. Det kan være, at de slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, generthed eller mobning.

- Det er ikke mig, der skal fortælle, hvad klienten skal gøre ved problemet. Jeg pådutter intet. Men jeg skal få vedkommende til at reflektere over tingene, så de finder frem til de ressourcer og styrker, de har. Og i øvrigt hjælpe med at finde den positive vinkel på situationen, klienten står i, siger Lene Sten Holst, der bemærker, at tillid mellem klient og terapeut er et nøgleord.

- Uden tillid kommer vi ikke ind til sagens kerne.

Find dine styrker

Man er selv ekspert i sit eget liv, mener Lene Sten Holst.

- Der er så mange, der har en mening om, hvordan folk skal være og ikke være. Men det er jo faktisk kun dig selv der ved, hvad der er rigtigt. En varig forandring kommer ikke ved, at andre fortæller dig, hvad du skal gøre. Det skal komme indefra. Og her skal vi have fat på styrkerne, for vi er så slemme til altid at have fokus på det negative, siger hun.

En samtale varer typisk en times tid. Par-tearapi og familie-terapi tager lidt længere tid.

- For nogle skal der blot en enkelt samtale til som øjenåbner, andre kræver et længere forløb; det er aldrig givet på forhånd. Jeg vil lade det være op til klienten, om der er noget brugbart, der skal arbejdes videre med gennem flere samtaler.

Psykoterapeuten har naturligvis tavshedspligt.

Lene Sten Holst kan kontaktes via trekantensmobilepsykoterapi.dk

Psykoterapeut på hjul: Møder klienter ude og hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce