Annonce
Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Flere restauranter i Kolding er tilbage til normalen med hensyn til at ansætte personale. Og den kommende juletid bliver tilmed endnu mere travl, end før coronaen ramte restaurationsbranchen hårdt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Flere restauranter og kendt diskotek i Kolding har lagt problemerne med at finde personale bag sig og kigger ind en julesæson, som kommer til at overgå tiden før, coronaen ramte hårdt.

Kolding: Nedlukning, begrænsede åbningstider, mangel på arbejdskraft og Covid-19-testcentre med høj løn og attraktive arbejdstider for især de unge har været ingredienserne til en cocktail, som har været svær at sluge for restaurationsbranchen - også i Kolding.

Men situationen er vendt hos flere store aktører i Kolding, der er ved at være tilbage på normal bemanding med hensyn tjenere i takt med, at de sidste restriktioner er faldet bort, de offentligt betalte kviktest-centre er lukket, og at november og december snart melder sig med julefrokoster. Det har igen gjort det nemmere at hyre personale.

En af dem, som igen ser en lysere tid for sig, er Christian Lund, driftsdirektør for den Kolding-baserede restaurantskæde Flammen med 16 restauranter rundt om i Danmark - heraf afdelingen i Kolding.

Annonce

- Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud. Så vi skal ansætte yderligere for at være gearet til en meget travl periode fra november og frem til lille juleaften, siger Christian Lund.

Jul og ny restaurant kræver flere

Også hos den koldingensiske erhvervsmand Morten Strøh, der ejer en del af både Marinaen, Vinbaren i A.L. Passagen og The Mokka Café, er tidligere tiders problemer med rekruttering næsten et overstået kapitel.

- Vi er kravlet over 90 procent i forhold til, hvad vi lige nu skal bruge hos vores etablerede steder. Hertil åbner vi snart smørrebrødsstedet Restaurant Johansens i A.L. Passagen, som også skal på jagt efter personale. I kombination med den travle julesæson, går vi en rigtig travl tid i møde, siger Morten Strøh.

Han påpeger dog, at mens det på tjenersiden går rigtig godt, er situationen en anden ude i køkkenet.

- Vi og flere andre kolleger i branchen mangler i stor stil kokke og har gjort det længe. Kokkemanglen er problematisk, og det er stadig årsagen til, at vores restaurant Marinaen er lukket mandag og tirsdag. Men mange andre står i en lignende situation, forklarer Morten Strøh.

Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud.

Christian Lund, driftsdirektør hos Restaurant Flammen
Annonce

Barkonge skal hyre flere end før

Thomas Lunderskov, der foruden at være formand for Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding også er medejer af diskoteket Tordenskiold, mangler stadig personale. Men det skyldes mere, at diskoteket lige nu ikke kan følge med efterspørgslen efter fester og arrangementer i diskoteketslokaler oven på den fulde genåbning af nattelivet.

- Vi mangler omkring 10 flere medarbejdere, end vi har lige nu, for at imødekomme den meget store lyst til at feste efter coronanedlukningen. Jeg vil meget gerne op at ramme 50 ansatte, og det er et niveau, vi ikke har været på før. Så vi står med et luksusproblem i øjeblikket forud for et meget travlt efterår og jul, siger Thomas Lunderskov og tilføjer:

- Dog betyder mange nye kolleger, at der går en del mere tid med oplæring, end tidligere, så det trækker selvfølgelig lidt flere ressourcer ud end normalt, men det er en overgangsperiode.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Beboere slipper for drift og vedligehold: Kommunen overtager 383 meter kanaler

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Fredericia For abonnenter

Advokatregning vokser igen - havnesag kostede over en million kroner

Navne

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Fredericia

Korskærparken ryger ind på ny liste over boligområder med problemer: Men den mildeste af fire

Antallet af coronasmittede sætter rekord: Statsministeriet indkalder til pressemøde

Erhverv For abonnenter

Erritsø-virksomhed er vækstet 100 procent om året - nu er pladsen blevet for trang

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Tabte cigaret i papirble: Mand på plejehjem forbrændt i morges

Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Fredericia

Du skal betale mere for at få dit barn passet: Men de borgerlige stemte nej til prishop i daginstitutioner

Annonce