Kims Køkken: Der er for mange restauranter i byen

Kims Køkken flyttede i efteråret fra Jyllandsgade til Gothersgade i håbet om at kunne tiltrække flere sultne gæster. Indehaver Kim Tan synes, der er for mange spisesteder om buddet i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kims Køkken: Der er for mange restauranter i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratør Kim Tan, der er indehaver af Kims Køkken, forstår godt, hvorfor restauranter som Perhaps må lukke. Han mener, der er for mange spisesteder om buddet i Fredericia.

Fredericia: Er lukningen af tapasbaren Perhaps et udtryk for, at restaurantbranchen i Fredericia er i krise, eller er det en enlig svale?

Spørger man Kim Tan, der er indehaver af Kims Køkken i Gothersgade, får man ikke et entydigt svar, men han mener, at udbud og efterspørgsel efterhånden ikke hænger sammen i en by af Fredericias størrelse.

- Jeg synes, der er for mange restauranter i byen. Siden jeg kom hertil for seks år siden og til nu, bliver der ved med at dukke nye op, og nogle skal jo dreje nøglen om, for befolkningen er jo ikke blevet større, siger Kim Tan.

I november flyttede Kims Køkken fra Jyllandsgade til større lokaler i Gothersgade. Inden da drev han og familien Café 47 i flere år, men da Café Vivaldi-kæden kom til byen og etablerede sig på hjørnet af Gothersgade og Jyllandsgade, mærkede Kim Tan for alvor konkurrencen.

- Da Vivaldi åbnede, tog det næsten livet af os. Jeg fik ingen løn i tre måneder, men vi hang ved, fortæller Kim Tan, der overvandt krisen.

Og dem har der været flere af, og det vil der blive ved med at være, mener han.

- Det er en branche, der går og op ned. Jeg har også haft nogle hårde tider, men jeg er nødt til at holde ved. Jeg er lige flyttet til Gothersgade, men der, hvor jeg var før (Jyllandsgade, red.) følte jeg ikke, at der kom nok folk. Derfor valgte jeg at flytte. Og sådan er det. Ting ændrer sig. Vi kan ikke bare ligge og sove og tro, at det hele kommer af sig selv, siger restauratøren, som tilføjer, at ens arbejdsindsats også er afgørende for, om det bliver en succes eller ej.

Da Vivaldi åbnede, tog det næsten livet af os. Jeg fik ingen løn i tre måneder, men vi hang ved.
Kim Tan, indehaver af Kims Køkken

Røde tal i regnskabet

Det seneste regnskab for Kims Køkken dækker 2017 og viser et minus på næsten 140.000 kroner, som dog er en forbedring i forhold til året før, hvor underskuddet var på 263.000 kroner.

Om flytningen på de cirka 150 meter fra Jyllandsgade 47 til Gothersgade 17 har hjulpet på forretningen, kan Kim Tan ikke sige noget om med sikkerhed endnu.

- Det er kun tre måneder siden, vi flyttede, og vi har ikke haft sommersæsonen endnu. I øjeblikket går det udmærket, men det kan være, at det er fordi, det stadig er nyt. Jeg ved ikke, hvad der sker om tre måneder eller et halvt år. Der er mange faktorer, der spiller ind, så vi er nødt til at stramme ballerne, som man siger på dansk, siger han med et grin.

Kims Køkken: Der er for mange restauranter i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce